Pages

Thursday, April 4, 2013

membina rumah banglo di atas tanah sendiri

rumah banglo setingkat 
keluasan 38 x 58

rumah banglo persendirian yang saya bina di banting
keluasan 38 x 58 keseluruhan
4+1 bilik 3 bilik air
harga dianggarkan RM210000
harga bergantung pada kos barang binaan dan design rumah
dijangka siap pada oktober 2013

nazhousing
0192818820































rumah banglo persendirian yang saya bina di banting
keluasan 38 x 58 keseluruhan
4+1 bilik 3 bilik air
harga dianggarkan RM210000
harga bergantung pada kos barang binaan dan design rumah
dijangka siap pada jun 2013

nazhousing
0192818820

26 comments:

  1. Salam en naziz, encik ada perkhidmatan membina rumah di luar dari negeri selangor tak? contohnya di kedah. Tqvm

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm en.mohd.. cuba tengok kt qwaris sdn bhd..rasanya dorang boley wat kt sume kwsn..

      Delete
  2. saya terima di dalam selangor..luar selangor xde la

    ReplyDelete
  3. salam harga ni boleh dapat lagi ke untuk tahun ni?lokasi dlm selangor juga.saya ingin survey dahulu,harga yg baik.terima kasih.

    ReplyDelete
  4. area mana ni?anggaran harga 2 tingkat 30x50 brp rm?kalau setingkat je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 x 50 bwah 190k ikut meterial binaan..kalau standard sahaja biasa 190k..ikut spec bangunan

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum En Naz.
      Sy bercadang nk bina rumah banglo setingkat 50x70 (keluasan lot 7200kp)
      spec 5r 4br..living + family..kitchen dry + wet..porch 2 biji kereta..berapa anggaran kasar yg en blh bagi..

      Delete
    2. sori lambat balas..saya bz sejak kebelakangan nie..kos dianggarkan lebih kurang 400k ke atas..bergantung pada pelan bangunan dan meterial..klau 2 tingkat kos lg besar..kena ada pelan baru sy boleh bg harga..

      Delete
    3. saya ada tanah seluas 5000kps(70x70), nak buat rumah seluas 3000kps(50x40) 1 1/2 tingkat. material standard.berapa kos anggaran?

      Delete
    4. dalam 300k ke atas..tgk atas berapa p\besar..susah nak anggar2 je..ade plan lg senang

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Assalam, saya ingin membuat rumah sendiri. dari segi pinjaman perumahan bagaimana boleh saya mohon? tanah di jalan kebun selngor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KENA ADA PELAN BANGUNAN DAN JUGA GERAN INDIVIDU.BIASANYA TANAH KNE TUKAR SYARAT..BARU BOLEH APPLY PINJAMAN PERUMAHAN

      Delete
  8. salam...saya ada membeli tanah lot berkeluasa 30 x 60.. brp kaki persegi anggaran rumah yg saya boleh buat...setingkat atau 2 tingkat??anggaran kasar kos untuk rumah setingkat @ 2 tingkat??..
    terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 25 x 45 bangunan yg sesuai..sbb tanah kecik..kos..kos dlm bwah 150k je..tgk meterial ye..

      Delete
  9. Salam, tumpang tnya sy nk buat rumah setingkat anggaran 25 x 40 agak2 brape kos yang kena disediakan?

    TKasih

    ReplyDelete
  10. Salam tuan,

    Saya ingin membina rumah setingkat setengah bekeluasan 2400 kaki persegi keseluruhan. Berapa kos? Kalau harga OK saya nak buat. Saya di Jalan Kebun, Shah Alam. Pelan seperti dalam laman web berikut:-

    http://pelanbanglo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=142:pelan-banglo-ld-13&catid=40&Itemid=86

    Sekarang tengah dalam proses kelulusan pelan.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. Cik naz..saya igin membina 2unit rumah sewa 18x45 perunit...berapakah agaran seminimum..tq share

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. salam en naz..jika saya ingin membina rumah berkeluasa 30'x45' berapa anggaran kos di banting selangor...tq

    ReplyDelete
  14. Bleh saya tau..anggaran harga rumah berkeluasa 45x58 dan porch berasingan untuk 3 kereta berapa kosnya? Lokasi jenjarom

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum admin,

    Boleh tlg anggarkan kos rumah bunglow 2 tingkat.
    Built up area dlm 4000kps.

    TQ.
    Wassalam

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum admin,
    anggaran harga rumah berkeluasa 40x70 dan porch berasingan untuk 3 kereta berapa kosnya? Lokasi hulu langat

    ReplyDelete